Sepon Kaluste – Noronen Huonekalut Oy

Sepon Kaluste tunnetaan nykyään myös Noronen Huonekalut

Tutustu myös www.noronen.fi

Suomalaisen perheyrityksen matka innovaatiosta perinteisiin

Norosen Missio on parantaa asiakkaan viihtymistä omassa kodissaan.
Visio Noronen on Suomen arvostetuin asiakkaalle yksilöityjen huonekalujen valmistaja.
Arvot on kotimaisuus, rehellisyys, puhtaus, perinteikkyys
Nämä ovat yrityksen arvomaailmaa, jolle rakennamme jatkuvasti uutta ja parempaa

Brändilupaus: “Istumisen ja Nukkumisen Hyvinvointia”

Brändilause: “SINÄ SUUNNITTELET – ME VALMISTAMME”

Tuotteiden helpon muokattavuuden ansiosta jokainen saa itselleen parhaiten sopivan sohvan, tuolin tai sängyn.

  • Sepon Kaluste, tunnetaan nykyään myös nimellä Noronen Huonekalut – uusi brändi, joka otettiin käyttöön vuonna 2020, on ollut suomalaisen huonekaluteollisuuden kärjessä yli kuusi vuosikymmentä. Yrityksen historia kertoo tarinan, jossa perinteet, innovaatiot ja perheyrityksen arvot yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.
  • Sijaitsemme kansallispuistostakin tunnetussa Rautalammin pitäjässä, Pohjois-Savon sydämessä.

Yrityksen vahvuus 2000-luvun alusta tähän päivään asti on ollut tuotteiden räätälöitävyys. Tuotteet saat aidosti mittatilauksena, mikä vahvistaa Norosen brändilupausta tarjota asiakkaille yksilöllisiä ratkaisuja ja hyvinvointia.

Vuoden 2024 saavutukset: Vuonna 2024 Noronen sai merkittävän tunnustuksen Allergia-, Iho- ja Astmaliitolta allergiatestatuista M1-tuotteistaan, mikä vahvistaa yrityksen sitoutumista terveyteen ja ympäristöystävällisyyteen.

Vuonna 2023 Noronen Huonekalut otti käyttöön ensimmäisenä Suomessa 3D-konfiguraation nettisivuillaan, mikä mahdollistaa asiakkaille vielä yksilöllisemmän tuotesuunnittelun ja -tilauksen. Tämä innovatiivinen rakennusohjelma on jälleen esimerkki yrityksen kyvystä yhdistää moderni teknologia ja perinteinen käsityötaito.

Kotimaisuuden symboli ja laadun takeena – Avainlippu: Noronen kantaa ylpeänä Avainlippu-tunnusta, joka on tunnustus suomalaiselle työlle ja laadulle, ja on olennainen osa yrityksen identiteettiä ja sitoutumista kotimaisuuteen.

Työntekijä

Kansainvälistyminen ja markkinoiden laajentuminen sekä tuotantotilojen laajennukset: 90-luvun lama ei pysäyttänyt yrityksen kasvua, vaan Sepon Kaluste laajensi toimintaansa kansainvälisesti. Vienti Venäjälle ja Tšekkoslovakiaan sekä Slovakiaan 1990-luvulla auttoi yritystä selviytymään taloudellisista haasteista. Voimakas vienti auttoi tehdasalueen laajennukseen 90-luvulla. Nykyään tuotantotilaa on noin 6000 neliömetriä.

Uudelleenrakennus ja jatkuva kasvu: Vuonna 1982 tehdastulipalo oli vakava takaisku, mutta yritys käytti tämän tilaisuutena uudistua. Tehdas rakennettiin uudelleen, ja se palasi entistä vahvempana, innovatiivisempana ja valmiimpana tulevaisuuden haasteisiin.

Puupuolen kehitys ja innovaatiot: Vuonna 1991 toiminta laajennettiin tekemällä oma puutyötehdas, jossa valmistuu kaikki tuotteidemme runko-osat. Tämä avasi ovia omalle tuotekehitykselle, innovaatioille. Yritys valmistaa tuotteensa lankusta valmiiksi tuotteeksi asti, yhdistäen perinteet ja modernin teknologian.

 

Yrityksen perustaminen ja johto: Keskiviikkona 15.2.1961, 20-vuotiaan Seppo Norosen aloittaessa uransa, juhlittiin avajaispäivän kunniaksi kakkukahveilla. Sepon yritysuran innoittajana toimi hänen hautausyrittäjänä toiminut tätinsä Milda Poikolainen. Alun perin hautauspalveluita tarjoava yritys siirtyi vuonna 1969 Sepon ja hänen vaimonsa Kaijan haltuun, jatkaen toimintaansa aina vuoteen 2004 asti, jolloin Kaija jäi eläkkeelle. Vaikka Sepon Kaluste -yritysnimi ei ensin mennyt läpi rekisterissä, nimenvaihdoksen jälkeen vuonna 1962 se hyväksyttiin yritysrekisteriin.

Kaija Noronen oli alusta asti mukana perustamassa ja kehittämässä yritystä. Heidän neljä poikaansa, Ismo, Erik, Sauli ja Henrik, ovat kaikki olleet mukana yrityksen toiminnassa. Myös Ismon vaimo Tuula on ollut tärkeä osa yritystä, hoitaen talouspuolta. Nykyään yrityksen toimitusjohtajana toimii Ismo Noronen, joka aloitti tehtävässään vuonna 2012. Seppo Noronen itse siirtyi yrityksen hallituksen puheenjohtajan rooliin.                                                                                        Tervetuloa tutustumaan.

Yhteystiedot:

Sepon Kaluste -Noronen Huonekalut Oy,

Tallivirrantie 8, 77700 Rautalampi

Puhelin: 040-4149997

Email: rautalampi@seponkaluste.fi

www: www.noronen.fi

Sosiaalinen Media: Noronenhuonekalut